Az avatatlan szem számára a sushi a japánok töltött káposztája, csak valamiért ott keleten szeretik ezeket az apró kütyüket, hát ebből is ilyen falatnyikat csinálnak. Aki azonban kicsit is ismeretes az ázsiai konyhában, az tudja, hogy a sushi készítés az ízek, színek, illatok összehangolásának művészete.
A felkelő nap országának nemzeti ételét ecetes rizsből, friss halakból, rákokból, algából és harsogó zöldségékből házilag te is elkészítheted, csak egy kis tapasztalatra van szükséged hozzá.
Az Ursa Maior szervezésében most olyan workshop-on vehetsz részt, ahol a sushi készítése meditációnak is beillik: a pihentető, relaxáló, kreativitásra hangoló környezet megteremtését lágy zene és finom illatok segítik elő, így csak magadra, és a tökéletes sushira koncentrálhatsz.
Miközben az algalapokba tekered a különféle finomságokat, garantáltan kilépsz a mindennapi stresszből, és egy egészen új, ínycsiklandó világ nyílhat meg előtted.
A workshop 3 órájában kedvező áron megtudhatod az apróbb trükköket, tippeket, titkos recepteket, és 5 féle sushi készítési technikát is elsajátíthatsz. Ismerkedj meg a nigiri, a maki, a futomaki, az inari és az umaki készítésének technikájával!
A helyszínen zöld teát és kávét ingyenesen fogyaszthatsz, és ajándékba egy receptkönyvvel is megajándékoznak majd.
Sushi-ra fel!