Nem azt mondjuk, hogy a karácsony az evésről szól, de azért a terített asztal, az ünnepi menü, a karácsonyi ízek és illatok mindenképpen fénypontjai a családdal, barátokkal töltött időnek.
Ha te is az egyik legszebb ajándékkal, a közös étkezés bensőséges élményével szeretnéd meglepni idén a szeretteidet, akkor a mi meglepetésünk az, hogy gondoskodunk róla: ezen a karácsonyon nem lesznek kellemetlen meglepetések, kipróbálatlan receptek, bizonytalan próbálkozások.
A karácsonyi menü főpróbáját Beregszászi Zsolt executive chef irányítása alatt november 30-án vagy december 14-én is elvégezheted, hogy karácsonykor már magabiztosan állj a konyhában, és ne az idegeskedésről és kapkodásról, csak a főzés – és persze az evés – örömére gondolj.
A 3 órás kurzuson egyszerre legfeljebb 14-en vesztek részt. A menüt mennyei, édes és krémes sütőtöklevessel indítjátok majd, aminek az illata azonnal megalapozza az ünnepi hangulatot. A lazacfilé méltó főfogás egy ilyen különleges alkalomra, a rozmaring és a vörösáfonya pedig itt is gondoskodik arról, hogy az ízek passzoljanak az alkalomhoz.
Desszertként habkönnyű gesztenyekrém készül, és a kurzuson még arra is jut idő, hogy megtanuljátok a tojáslikőr elkészítését, hogy legyen mivel kínálni az érkező vendégeket.
Menü:
- Sütőtök krémleves gyömbérrel és almával
- Serpenyőben sült lazacfilé, tejszínes kelkáposzta, rozmaringos édesburgonya vörösáfonyával
- Könnyű gesztenyekrém meggykompóttal
- Tojáslikőr
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!