Borkóstolóból szabadulós játékot. Vagy fordítva. Tudjuk, mire gondolsz most: vajon mennyi bort kóstolgatott az, aki ezt kitalálta? Szerintünk olyan nagyon sokat azért nem, mert egy ilyen profi, igényes és szórakoztató játékot összerakni azért komoly feladat, de ne aggódj, nektek egészen biztosan nem fog kiszáradni a torkotok a legnagyobb izgalomban sem!
Izgalmas lehet mind az itt lakóknak, de az ide látogatóknak is. A város új színfoltjának a Cuvée Rendezvényház ad otthont. Tokaj-hegyalja első szabaduló szobájában, egy nemesi borász család ősi titkát kutathatják a játékosok.
A titkok feltárása közben pedig mindig kerül majd bor is a poharatokba, amelynek minőségéről a kiváló helyi pincészet kezeskedik. Szőlőterületeik a tokaji borvidéken, Sárospatak mellett találhatóak, a Kútpatka, a Királyhegy, a Megyer és a Ciróka dűlőkben. Közel 9 hektárnyi termőterületen dolgoznak, főleg hagyományos tokaji szőlő fajtákkal - furminttal, sárgamuskotállyal és hárslevelűvel. Hisznek abban, hogy vegyszerek és hozzáadott anyagok nélkül, organikusan művelve a szőlőt, a különböző fekvésű és talajszerkezetű dűlők jobban elénk tárják a furmint sokszínűségét, a muskotály kedvességét és a hárslevelű fűszerességét.
A kézművesség náluk nem csak organikus művelést jelent, hanem a szőlőre való gondos odafigyelést, mindig szem előtt tartva, hogy a bor minősége nagyrészt a szőlőben dől el.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!